Багатофункціональний простір для навчання та підвищення кваліфікації кухарів створюють в області. Цей проєкт реалізують у межах реформи шкільного харчування. Нараду безпосередньо на об’єкті провів начальник ОВА Ігор Табурець. 

Як він пояснив, у кулінарному хабі навчатимуть «агентів змін».

“Як відомо, жодна реформа не працює без людей, – зазначив очільник області. –  Ми можемо модернізовувати інфраструктуру харчоблоків, що й робимо, але без фахівців, які опанували сучасну і здорову рецептуру, не матимемо потрібних результатів. Усе працює лише в комплексі”.

Наразі на об’єкті тривають роботи. З підрядником узгодили поточні питання. Проєкт реалізують коштом державної субвенції та обласного бюджету. Необхідна техніка та обладнання вже закуплені.

“Консультуємось з командою першої леді Олени Зеленської, яка патронує цю реформу, – наголосив Ігор Табурець. – На зв’язку з Проєктним офісом реформи системи шкільного харчування. Ціль – реалізувати проєкт уже цього року. Інвестиції в освіту – інвестиції в майбутнє. У цьому випадку – у формування правильних харчових уподобань дітей, в їхнє здоров’я”.

Черкащина активно втілює реформу шкільного харчування. В області вдалося оновити вже 60% харчоблоків. З них 10 – коштом державних субвенцій. Нині 4 проєкти перебувають у роботі. 

Схожі записи