Одещина виробляє 65-67% всього винограду в Україні, і це величезний потенціал, який треба розвивати. Про це йшлося на зустрічі керівництва обласної військової адміністрації з виноробами регіону.

Одним із головних питань, яке підняли винороби, є боротьба з фальсифікатом на ринку вина. Підприємці запропонували запозичити практику боротьби з «чорним» зерном для боротьби з сурогатом. На зустрічі детально обговорили їхні пропозиції та виклики, з якими вони стикаються.

“Важливо зазначити, що вже зараз ми працюємо над створенням реєстру земель, де вирощується виноград. Це дасть нам чітке уявлення про обсяги виробництва. Наша головна мета – забезпечити конкурентоспроможність місцевого вина, збільшити надходження податків та сприяти подальшому розвитку виноградарства на Одещині”, – наголосив начальник ОВА Олег Кіпер.

Схожі записи