Учні “Київського обласного вищого професійного училища харчових технологій та ресторанного сервісу” у рамках Програми ERASMUS+ стали учасниками міжнародного акредитованого проєкту мобільності учнів та персоналу в професійній освіті та навчанні й вирушили до Литовської Республіки.

Майбутні кухарі та кондитери протягом двох тижнів проходитимуть стажування в Утенському регіональному центрі професійної підготовки (Utenos regioninis profesinio mokymo centras).

Учасники проєкту матимуть змогу працювати в сучасних лабораторіях і майстернях центру, де вдосконалюватимуть свої професійні навички.

Зокрема, вони набудуть практичних знань та навичок, необхідних для підготовки та обслуговування робочого місця; відбору харчової сировини та приготування їжі; оформлення холодних, гарячих страв, десертів та їх подачі; здобудуть досвід використання сучасних технологій переробки харчових продуктів.

Крім того, учні ознайомляться з традиціями литовської кухні, особливостями її національних страв, а також культурою та історією Литви.

У Київській області наразі існує велика кількість міжнародних проєктів і можливостей для їх реалізації. Так, 10 закладів професійної освіти Київщини беруть участь у міжнародних проєктах за фінансової підтримки урядів Кореї, Німеччини, Японії, Швейцарії тощо, благодійних організацій, інвесторів інших держав.

Схожі записи